Kosten Voorschoolse opvang

Vaak horen we van ouders dat kinderopvang duur is. Als we een berekening maken horen we gelukkig altijd dat het ontzettend meevalt. Bij Peuter Kidz zijn er belangrijke verschillen in de kosten voor de opvang:

  • Werk je als ouders allebei?  (in dit geval moet je kinderopvangtoeslag aanvragen)
  • Werkt 1 partner? (in dit geval subsidieert de gemeente 8 uren per week inkomensafhankelijk)
  • Ontvang je een uitkering (in dit geval subsidieert de gemeente voor 8 uur per week)
  • Heeft je kindje een indicatie (8 uur gemeente + 8 uur inkomensafhankelijk)

Een indicatie krijg je van de verpleegkundige van het GGD of via het consultatiebureau. Hiervan hebben we een kopie nodig voor het aanvragen van subsidie. Wij ontvangen dan de kosten van de gemeente voor dit gedeelte opvang. Als ouder krijg je hiervoor niet een nota’.

Bij Peuter Kidz  betaal je dus een reëel bedrag voor je opvang. We helpen je kosteloos met het aanvragen van de toeslag en de subsidies.

We factureren een uurtarief afhankelijk van het aantal dagen/ weken opvang welke je nodig hebt. Afhankelijk van de werksituatie van de ouders krijg je een vergoeding van of de belastingdienst (kinderopvangtoeslag) of de gemeente Borger-Odoorn.

Uiteindelijk betaal je dan als ouder een eigen netto bijdrage voor de opvang. De hoogte hiervan hangt af van je inkomen.

 

Onze medewerkers maken graag een persoonlijke berekening welke past bij jullie omstandigheden. Ouders die bellen, mailen of het inschrijfformulier invullen krijgen een berekening op maat gemaakt.

Als ouder betaal je niet meer dan nodig is voor een ‘kei’ goede kwaliteit van de opvang voor je kind(eren)…Hoe prettig is dat?