Laatste nieuws

Lisa Beishuizen stelt zich even voor:

Ik wil mij graag even aan jullie voorstellen:

 

Mijn naam is Lisa Beishuizen, ik ben 21 jaar oud en woon samen met mijn ouders en broertje in het mooie Borger.
Vorig jaar heb ik mijn opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker afgerond. Omdat ik het werken met en voor kinderen erg interessant en uitdagend vind en mij daarin ook graag wil ontwikkelen heb ik de opleiding tot onderwijsassistent gevolgd. Eind april kan ik mijn diploma in ontvangst nemen.

Ik vind het leuk om jullie te vertellen dat ik vanaf 15 maart werkzaam zal zijn op maandag- en dinsdagochtend bij PeuterKidz (voorschool) in Odoorn. Om alvast kennis te maken met mijn collega’s, de kinderen en ouders zal ik een week eerder starten.
Ook kunnen jullie mij op verschillende dagen treffen bij KeiKidz.

In mijn vrije tijd ben ik oppas en onderneem ik gezellige activiteiten met mijn vrienden (ik hoop dat straks weer op te kunnen pakken).
Ik kijk graag televisie, vooral series op Netflix en luister ik graag naar muziek.

Ik kijk er naar uit om hier te komen werken en hoop een leuke en gezellige tijd tegemoet te gaan.

Leeuwendeel kinder- en peuteropvanglocaties Borger-Odoorn overgenomen

Protest tegen de sluiting op 19 mei bij voorschool Klein Duimpje in Nieuw-Buinen. Foto: Eigen foto

Het grootste gedeelte van de zeven peuter- en kinderopvanglocaties van de Stichting Peuterwerk en Kinderopvang Noord-Nederland (beide onderdeel van Tinten Welzijnsgroep) zijn overgenomen. Dat laat Truus Koning, interim-directeur van de twee instanties, weten.

De locaties in Odoorn (zowel peuter- als kinderopvang), Buinerveen, Valthermond en Exloo gaan over naar KeiKidz, een lokale partij uit Buinen. Deze partij neemt ook de bijbehorende medewerkers over. Voor de locaties in Borger en Nieuw-Buinen is het niet gelukt om een geschikte overnamekandidaat te vinden.

,,Maar de landelijke organisatie Partou heeft aangeven na de zomer in beide plaatsen met een voorschool te beginnen. Dus de kinderen kunnen daar alsnog terecht.” Wel is het zo dat de medewerkers op deze locaties niet mee kunnen. ,,Voor hun kijken we of we ze een plekje kunnen geven binnen onze organisatie.”

In mei kwam het nieuws naar buiten dat Tinten tien peuter- en kinderopvanglocaties wou sluiten in de gemeenten Borger-Odoorn en Emmen. In die laatste gemeente ging het om drie locaties in Weiteveen en Nieuw-Amsterdam. Deze zijn inmiddels overgenomen door Viviani.

Concurrentie

Als redenen voor sluiting noemde Tinten onder meer de toegenomen concurrentie en het teruglopende aantal kinderen. Met de gemeente zijn eind 2019 ook gesprekken gevoerd over de financiën. Met als uitkomst dat Borger-Odoorn Tinten nog iets is tegemoetgekomen. Wethouder Albert Trip verbaasde zich vervolgens dat dit voorjaar alsnog het besluit tot sluiting viel.

De voorscholen worden doorgezet tot 3 juli, de kinderopvang tot 1 augustus. ,,Het gaat allemaal feilloos over, dus geen hiaten wat dat betreft.” Koning is blij met de behaalde resultaten. ,,Voor ouders, kinderen en medewerkers is er nu duidelijkheid.”

Peuter Kidz van start

Vanaf 01 augustus gaat Kei Kidz uitbreiden in haar aanbod met peuteropvang.

Peuteropvang

Wellicht heeft u al het een en ander gelezen over het aanbod voor Peuteropvang binnen Kei Kidz.

Na de zomervakantie starten we met een groep voor peuteropvang/ Voorschoolse opvang. We gaan dit Peuter Kidz noemen. Onze pedagogisch medewerkers zijn allemaal volop bezig met de opleiding VVE.  Sommigen zijn zelfs al gediplomeerd. We gaan werken met het programma UK en Puk waardoor jonge kinderen meer aanbod krijgen in het voorschoolse programma.  Binnen de gemeente word hard samengewerkt met scholen/ GGD en andere partijen om het aanbod VVE zo breed mogelijk in te zetten. Ouders krijgen hiervoor een tegemoetkoming van de gemeente. Voor meer informatie hierover kunt u uw vragen stellen op het volgende e mail adres: info@keikidz.nl